Päiväkodit

Yhdistyksen päiväkodit

MLL:n paikallisyhdistyksellä on ollut vuosikymmenten ajan päiväkotitoimintaa Kouvolassa.

Yhdistyksellä on kaksi päiväkotia:

• Palokankaan päiväkoti, joka on perustettu vuonna 1966
  • Päiväkoti Aurinkopoika, joka on perustettu vuonna 1988

Päivähoitopaikkojen hakeminen

Kouvolan kaupunki on siirtynyt  päiväkotihoidossa palveluseteliin 01.08.2013 alkaen opetus- ja kasvatuslautakunnan päätöksen mukaisesti.  Yhdistyksemme on ilmoittautunut päiväkotitoiminnan palvelusetelituottajaksi.

Yhdistyksen päiväkoteihin voi hakea päivähoitoon ja esiopetukseen. Hakemukset voi toimittaa paperilla (sama hakemus kuin Kouvolan kaupungilla) yhdistyksen päiväkoteihin tai sähköisesti Kouvolan kaupungin varhaiskasvatuksen sivuilla.

Yhdistyksen päiväkoti- ja esiopetuspaikoista lisätietoja antaa päiväkodinjohtaja Hanna-Mari Hartonen

hanna-mari.hartonen(at)mll-kouvola.fi

Muut yhteystiedot

Yhdistyksen toimisto

Kauppalankatu 27 A 2, 45100 Kouvola

toiminnanjohtaja  Isa Mäkelä,  puh. 040 593 7931  isa.makela(at)mll-kouvola.fi

talouspäällikkö Kirsi Virtanen, puh. 044 765 0200 kirsi.virtanen(at)mll-kouvola.fi

MITEN MLL NÄKYY ARJESSAMME?

MLL:n arvot

• lapsen ja lapsuuden arvostus
  • yhteisvastuu
  • inhimillisyys
  • yhdenvertaisuus

Päiväkotiemme painopistealueet

• leikki
  • arkiliikunta
  • kotityökasvatus
  • kestävä kehitys
  • lasten tunnetaidot

MLL:n periaatteet

• avoimuus
    • ilo
    • kumppanuus
    • osallisuus
    • arjen arvostus

HUOMIO!

Tiesithän, että meillä on päiväkodeilla omat keittäjät ja ruoka tehdään itse!

Panostamme ruuassa kotimaisuuteen, paikallisuuteen ja mahdollisuuksien mukaan luomutuotteisiin. Olemme lisänneet kasvisten, marjojen ja hedelmien määrää. Välipalana tarjoilemme esim. itseleivottuja sämpylöitä, smoothieta, hedelmiä, kiisseleitä tai vaikkapa maustamatonta jugurttia myslillä ja hedelmäsoseella/marjoilla.

Yhteistyö Valkealan Aholammen tilan kanssa

Suosimme paikallisuutta! Tilaamme siksi kaikki marjat Valkealan Aholammen tilan kautta. Tarjolla on lapsille mustikoita, mansikoita, vadelmaa, puolukkaa ja punaviinimarjaa. Joskus herkuttelemme myös karpaloilla, lakalla ja pensasmustikoilla. Kaikki marjat (lakkaa lukuunottamatta) ovat lähialueeltamme poimittuina!

Satuhieronta on rentoutumista ja rauhoittumista ilon ja leikin kautta. Satuhierontaa toteutetaan yhdistämällä mielikuvia, loruja ja satuja kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Positiiviset sanat ja voimauttavat sadut tukevat rentoutusta ja läsnäoloa.

Yhdistyksen koko henkilökunta on koulutettu Satuhierontavalmennuksessa ja käytämme Satuhierontaa osana arkeamme.

www.satuhieronta.fi

Meillä toteutetaan päiväkodeilla Suomen Ladun koordinoimaa Metsämörritoimintaa. Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan.

Molemmissa päiväkodeissa kaikissa ryhmissä Metsämörri laatutunnuksen 1. vaihe suoritettuna.

www.suomenlatu.fi/metsamorri

Päiväkodeillamme vierailee varavaari vapaaehtoisena ilahduttamassa lapsia! Haluaisitko sinäkin mukaan varavaari- ja varamummo toimintaan? Ole yhteydessä toiminnanjohtaja Isa Mäkelään niin suunnitellaan yhdessä lisää:)